- Historiek-

Café Belge op de Grote Markt, is prachtig gerestaureerd,  door de eigenaar; brouwerij Alken-Maes.

Er werden kosten noch moeite gespaard.

 

Het beschermde pand heette vroeger ook nog 'Het huis De Galeye', 'de Gulden Lampet', of 'Land van Belofte'

In het historisch waardevolle huis is er een brasserie met feest-vergaderzaaltje en een lounge kelder.

De oorspronkelijke elementen van het interieur van het huis (waarvan de eerste bouwfase dateert uit de veertiende eeuw), kan u komen bewonderen.

De zeventiende-eeuwse achtergevel van het voorhuis werd volledig vrijgemaakt, gerestaureerd en geïntegreerd in het geheel.

 

Dit gebeurde ook met de voorgevel die een nieuwe geveltop kreeg naar het model van de negentiende-eeuwse reconstructie.  De houten pui werd hersteld en herschilderd.

 

Het sanitair en de berging zijn achteraan in een nieuwbouw ondergebracht, die met het historische gedeelte is verbonden via een glazen dak.  De patio die daardoor ontstaat, zorgt voor daglicht en refereert naar de vroegere koer.  Tegenover de oude gevel werd een hedendaagse gevel met glas, staal en hout uitgewerkt, en een mezzanine uitkijkend op de oude achtergevel, patio en keuken.

 

BELGE bvba

 

Grote Markt 9 · 2800 Mechelen

+32 15 67 00 79

 

www.cafebelge.eu

info@cafebelge.eu

 

BE 0650.688.767

 

open:

ma.-vrij: vanaf 10u30

zat: vanaf 09u00

zon: vanaf 11u00

 

keuken doorlopend open:

ma.-do: tot 21u00

vrij.-zon. tot 21u30

 

 

Café Belge op de Grote Markt, is prachtig gerestaureerd, door de eigenaar; brouwerij Alken-Maes.

Er werden kosten noch moeite gespaard.

 

Het beschermde pand heette vroeger ook nog 'Het huis De Galeye', 'de Gulden Lampet', of 'Land van Belofte'

In het historisch waardevolle huis is er een brasserie met feest-vergaderzaaltje en een lounge kelder.

De oorspronkelijke elementen van het interieur van het huis (waarvan de eerste bouwfase dateert uit de veertiende eeuw), kan u komen bewonderen.

De zeventiende-eeuwse achtergevel  van het voorhuis werd volledig vrijgemaakt, gerestaureerd en geïntegreerd in het geheel.

Dit gebeurde ook met de voorgevel die een nieuwe geveltop kreeg naar het model van de negentiende-eeuwse reconstructie.  De houten pui werd hersteld en herschilderd.

 

Het sanitair en de berging zijn achteraan in een nieuwbouw ondergebracht, die met het historische gedeelte is verbonden via een glazen dak.  De patio die daardoor ontstaat, zorgt voor daglicht en refereert naar de vroegere koer.  Tegenover de oude gevel werd een hedendaagse gevel met glas, staal en hout uitgewerkt, en een mezzanine uitkijkend op de oude achtergevel, patio en keuken.